Ilmastonmuutoksen kirjalahja lukioille

19.05.2021

Suvi Kallioinen, Petäjävesi

Nuorten ilmastonmuutostietoisuuden lisäämiseksi LähiTapiola, Metsänomistajat MHY ja MTK lahjoittavat Suomen lukioille 7.600 kappaletta, Petteri Taalaksen Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin -tietokirjoja. Myös Petäjäveden lukioon saatiin useampi kappale. MTK metsävaltuuskunnan sekä Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen valtuuston puheenjohtaja Mikko Tiirola toteaa, että tieteellinen tieto ja Taalaksen kirja ovat hyvää lääkettä ilmastonmuutosahdistukselle.

- Metsänhoitoyhdistykset ovat mukana lahjoituksessa, koska suomalaiset metsänomistajat ovat ilmastosankareita ja haluavat Taalaksen kirjan viestin mukaisesti olla mukana kannustamassa työhön ja toimeen. Metsät ovat keskeisessä asemassa ilmastonmuutokseen hillitsemisessä. Metsien kyky sitoa hiilidioksidia ja varastoida sitä puubiomassaan ja maaperään vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Yhtä tärkeää on myös tuottaa uusiutuvia puutuotteita korvaamaan ilmastonmuutoksen syyllisiä, fossiilituotteita.

Kirjalahjoitus on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisen seurain valtuuskunnan tutkitun tiedon teemavuodessa 2021: erityisesti lapsille ja nuorille halutaan tarjota luovuutta, innostusta jauskoa tulevaisuuteen.

SUVI KALLIOINEN 


Kuvateksti: Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin -kirjaa saatiin useampi kappale Petäjäveden lukion oppilaskunnan kirjastoon. Kuvassa LähiTapiola Keski-Suomesta Risto Sunila, rehtori Ville Metsäpelto ja MTKmetsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Ja linkki aiheesta pidettyyn webinaariin: https://www.webcasting.fi/mtk/q7kVr4MT/