Petäjävetisiä juttuja

Petäjäveden ja Keski-Suomen asialla

Petäjävedelläkin keskustelunaiheeksi on noussut hyvinvointialueen viranhaltijoiden esittämä sote-palveluverkon karsimisesitys. Petäjäveden sote-kivijalkapalveluiden lakkauttaminen on toisessa vaihtoehdossa mukana.

Lähdin aluevaaleihin äänestäjille vaihtoehdoksi, koska valtuustoon tarvitaan päättäjiä myös isojen paikkakuntien ulkopuolelta ja maaseutualueilta. Petäjäinen maalaisjärki kuvatkoon sitä. En ole terveydenhuollon ammattilainen, mutta minulle on kertynyt vahvaa kokemusta ja laajoja verkostoja yhteisten asioiden hoidosta kunnassa, maakunnassa ja...

Aluevaaleissa on kyse suomalaisen hallinnon suurimmasta remontista vuosikymmeniin. Sosiaalipalvelut, koko terveydenhoito ja pelastustoimi siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä maakunnallisille hyvinvointialueille. Yhdelläkään kunnalla ei ole uudessa järjestelmässä kiintiöpaikkoja aluevaltuustossa, vaan sinne valitaan suhteellista vaalitapaa...

Olen 53 vuotias metsänhoitaja, maanviljelijä ja 5 lapsen isä Kuivasmäen Kaupista.
Petäjäveden kunnanvaltuustossa olen toiminut vuodesta 2005 alkaen. Valtuuston puheenjohtajana 2005-2010. Päättyneellä valtuustokaudella olen toiminut lupalautakunnan puheenjohtajana. Olen ehdolla numerolla 63 Petäjäveden kunnanvaltuustoon.

Haluan toimia Petäjävedellä sillanrakentajina, vahvistaa yhteisymmärrystä ja luoda tasapainoa eri alueiden ja toimijoiden välillä. Tarkka ja vastuullinen kuntatalous on oman päätösvallan säilymisen henkivakuutus. Haluan olla vaalimassa yhteisöllisyyttä - Petäjävesi henkeä.