Kuntavaalit 2017

09.04.2017

Petäjävesi 09.04.2017 Maaseudun Tulevaisuus Jukka Koivula 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/pet%C3%A4j%C3%A4vesi-pysyy-tukevasti-keskustan-komennossa-1.184709

Petäjävesi pysyy tukevasti keskustan komennossa


MTK-Petäjäveden puheenjohtaja Hanna Hautamäki nousi kunnan äänikuningattareksi. Myös MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola uusi paikkansa valtuustossa.

Mikko Tiirola (kesk.) äkkäsi ensimmäisenä vaalituloksen valmistuttua, että vieressä seisova Hanna Hautamäki (kesk.) on Petäjäveden äänikuningatar. Tapio Kokkonen (kesk.) tutkii vaalitulosta ja taustalla tilannetta seurailee kunnanjohtaja Eero Vainio.

Keskisuomalainen Petäjäveden kunta säilyy edellisvaalien tapaan tukevasti keskustan komennossa.

Keskusta saa uuteen valtuustoon 9 valtuutettua, perussuomalaiset 3, SDP 2, kokoomus 2, KD 2, vihreät 2 ja vasemmistoliitto yhden valtuutetun.

Kannatusosuuttaan kasvatti eniten vihreät. Myös SDP ja KD saivat enemmän ääniä kuin edellisvaaleissa.

Petäjäveden äänikuningattareksi noussut MTK-Petäjäveden puheenjohtaja Hanna Hautamäki pitää tärkeänä, että MTK-lainen ajattelu näkyy Petäjäveden kunnan päätöksenteossa.

"Aloitteet lähiruuan ja -energian käytöstä etenevät. Jo vaalien aikaan olemme keskustelleet ruuan kotimaisuudesta. Petäjävedellä julkisissa hankinnoissa suositaan jo kiitettävän hyvin kotimaista ruokaa."

"112 ääntä on suuri yllätys, viimeksi viisi vuotta sitten sain 72 ääntä", Hautamäki kommentoi MT:lle.

"Puolustin Kintauden kylän päiväkodin siiven laajennusta. Myös laajakaista-asiaa on täällä vastustettu, mutta olen ollut voimakkaasti sen puolesta. Uskon, että nämä asiat ovat tuoneet minulle ääniä."

Hautamäen mukaan maaseutukunnassa on tärkeää kyetä hoitamaan asioita yhteistyössä yli puoluerajojen.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola uusi paikkansa Petäjäveden valtuustossa 78 äänellä.

"MTK:lla on vahva edustus tulevassa valtuustossa. Itseni ja MTK-Petäjäveden puheenjohtajan lisäksi uuteen valtuustoon pääsi myös kaksi muuta tuottajayhdistyksen johtokunnan jäsentä."

Petäjäveden naapurikunnassa Jyväskylässä vihreät tekevät kuntavaaleissa suurta läpimurtoa. Puoli kymmeneltä sunnuntai-iltana vihreät olivat nousemassa keskuskaupungin suurimmaksi puolueeksi.

"Keski-Suomen maaseutukuntien on kyettävä löytämään keskusteluyhteys keskuskaupungin vihreiden kanssa. Koko maakunnassa kantavana teemana on biotalous, mutta vihreät ovat käyneet osittain suojelukärjellä kampanjaansa Jyväskylässä. Saa nähdä, miten nämä voidaan sovittaa yhteen", Tiirola pohtii.

Vihreiden Janne Räisänen ylsi Petäjäveden valtuustoon 68 äänellä.

"Olen hyvällä mielellä vihreiden puolesta, saimme nyt toisen paikan. Täytyy tasajalkaa pomppia onnesta ja olla tästä asiasta tosi kiitollinen. Mutta keskusta toki jyrää Petäjävedellä edelleen ja pysyy suurimpana. Demokratia on tällaista."

Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio pitää hyvänä asiana sitä, että kunnanvaltuustoon valittiin runsaasti uusia kasvoja.

"Puolet viranhaltijoista ja puolet valtuustosta ovat vaihtumassa. Kunnalle tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden uusiutumiseen."

Petäjäveden kunnanvaltuuston koko pienentyi näissä kuntavaaleissa 27 valtuutetusta 21 valtuutettuun.