METSÄNOMISTAJAVIIKON AJAJAISPUHE 17.9.2015

17.09.2015

Metsänomistajaviikon avajaistilaisuus 17.9.2015
Mikko Tiirola

Metsänhoitoyhdistykset biotalouden avainroolissa

Konepörssin toimitus 21.09.2015

- Metsänhoitoyhdistysten rooli uusien biotalousinvestointien mahdollistajana on merkittävä, sanoi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola torstaina 17.9. Metsänomistajaviikon Keski-Suomen metsäillassa Petäjävedellä.

Uudet biotalousinvestoinnit haastavat metsätalouden toimijat tehokkaaseen yhteistyöhön, jotta laadukasta puuraaka-ainetta saadaan markkinoille. Metsänhoitoyhdistys tarjoaa neuvoja, vinkkejä ja opastusta metsänhoitoon ja puukauppaan, metsänomistajan ja biotalouden parhaaksi.

- Metsänhoitoyhdistysten rooli uusien biotalousinvestointien mahdollistajana on ollut ja tulee olemaan merkittävä, muistutti Tiirola. Yhdistysten kautta markkinoille tulee koko maassa noin 70 % puusta.

- Metsänomistajakunnan rakenne on sellainen, että metsänhoitoyhdistysten toiminta on välttämätöntä koko metsäsektorin kannalta, sanoi Tiirola. On erinomaista, että metsänomistajilla on koko maassa tarjolla oma yhdistys, joka auttaa ja neuvoo kaikissa metsänhoitoon ja puukauppaan liittyvissä asioissa ja tuntee alueensa metsänomistajat sekä puun ostajat.

Jäsenyys metsänhoitoyhdistyksissä houkuttaa

Uuteen metsänhoitoyhdistyslakiin siirtyminen on sujunut hyvin. Vapaaehtoinen jäsenyys on osoittanut suosionsa ja esimerkiksi Mhy Keski-Suomessa jäsenistä on ilmoittanut eroavansa vain alle 5 %. Myös uusia jäseniä on uudistuksen myötä tullut.

- Metsänhoitoyhdistysten toiminta on selkeästi osoittanut tarpeellisuutensa myös metsänomistajille ja kehittyvillä palveluillamme on kysyntää, iloitsi Tiirola.

Metsänomistaja-viikkoa vietetään kaikissa metsänhoitoyhdistyksissä 14.-19.9. Yhdistykset järjestävät erilaisia työnäytöksiä, iltamia, keskustelutilaisuuksia, avoimia ovia ja paljon muuta mielenkiintoista.

Metsänomistaja-viikolla halutaan muistuttaa metsänomistajia siitä, että Metsänhoitoyhdistys on olemassa jäseniään varten. Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien itse perustamia ja hallinnoimia yhdistyksiä.